Een Chromebook kopen online

Het kopen van een Chromebook is nu gemakkelijker dan ooit dankzij de vele online verkopers. Niet alleen zijn er veel opties te vinden, maar het is ook mogelijk om goedkope aanbiedingen te vinden die je helpen bij het besparen van geld. Lees in dit artikel meer over hoe je online een Chromebook kan kopen, waar je op moet letten en welke voordelen je hierbij krijgt.

Wat is een Chromebook?

Een Chromebook is een laptop of tablet die draait op het Chrome-besturingssysteem van Google. Chromebooks zijn voornamelijk bedoeld om te worden gebruikt in combinatie met het internet, en de meeste apps werken alleen online. Dat maakt Chromebooks sneller en veiliger dan traditionele laptops, omdat ze minder kwetsbaar zijn voor virussen en andere malware. Als je meer weten over chromebooks, lees dan het artikel wat is een chrombook.

De verschillende types Chromebooks

Er zijn verschillende types Chromebooks verkrijgbaar, afhankelijk van het merk en de specificaties die je nodig hebt. Sommige Chromebooks zijn uitgerust met een processor van Intel, terwijl andere modellen gebruikmaken van een processor van AMD. Andere verschillen tussen de diverse Chromebooks zijn onder meer het aantal GB werkgeheugen, de grootte van het scherm en de opslagcapaciteit.

Voordelen en nadelen van een Chromebook

Voordelen van een Chromebook: 

-Chromebooks zijn goedkoper dan andere laptops. 

-Chromebooks hebben een langere batterijduur. 

-De meeste Chromebooks zijn lichter dan andere laptops. 

-Chromebooks zijn makkelijk te gebruiken.

Nadelen van een Chromebook: 

-Wanneer je veel wilt downloaden of offline wilt werken, is een Chromebook minder geschikt.

Welke Chromebooks zijn geschikt voor mij?

De meeste Chromebooks zijn geschikt voor de gemiddelde gebruiker. Als je echter specifieke vereisten hebt, zoals een hoge resolutie- of beeldscherm, of een processor die krachtig genoeg is voor zware taken, dan moet je opletten bij het uitzoeken van een Chromebook. Hieronder vind je enkele van de beste opties voor verschillende soorten gebruikers.

Hoe kan ik een Chromebook kopen online?

Chromebooks zijn gemakkelijk online te kopen, maar er zijn een paar dingen waar je op moet letten. In dit artikel geven we je wat tips om veilig en betrouwbaar online een Chromebook aan te schaffen.


Zoek naar een erkende verkoper: Koop je Chromebook liever bij een bekende en erkende webshop of computerwinkel. Zo weet je zeker dat je niet wordt opgelicht of beduveld. Bovendien kun je dan eventuele garantie- of supportvragen meteen laten oplossen.


Controleer de prijs: Als een prijs voor een Chromebook veel goedkoper is dan andere aanbieders, is het vaak verdacht. Ga in dat geval niet door met de aankoop, maar zoek verder naar een andere leverancier. Soms is het goed om even te wachten als er binnenkort een nieuwe versie van het apparaat uitkomt: dan gaan de prijzen van de oude modellen meestal omlaag.


Leest de reviews: Lees alle beschikbare reviews over het model dat je wilt kopen, zodat je weet wat anderen er van vinden. Let hierbij vooral op algemeenheden, zoals gebruiksvriendelijkheid en snelheid.


Vraag advies aan experts: Heb je nog twijfels? Vraag dan advies aan iemand met ervaring of stel vragen op een forum over Chromebooks. Zo krijg je meer inzicht in de verschillende modellen én hun prijzen.